Vigilància veïnal a Sant Narcís

La vigilància veïnal (Neighbourhood Watch) és un concepte utilitzat als països anglosaxons des de fa molts anys. Es tracta d’un servei de cooperació de veïns per tal de combatre el crim col·laborant directament amb la policia.

Els veïns s’organitzen per controlar qualsevol activitat sospitosa als carrers, i poden reportar directament a la policia aquesta activitat sense passar pels canals  habituals  (trucada de telèfon), sinó, per exemple, amb missatgeria tipus Whatsapp, de manera similar a com es fa actualment amb assumptes de manteniment del barri.

Aquests grups es fixen un o varis objectius, com podrien ser aturar el robatori a vehicles o cases a unes determinades zones, i la policia els ajuda a establir un operatiu veïnal de vigilància.

Un grup de vigilància veïnal no substitueix la policia, només la complementa. Tots els seus membres són voluntaris i requereix no només el suport de la policia sinó una aportació econòmica per poder posar-se en funcionament i adquirir tot allò que cal per poder fer la tasca que té encomanada (per exemple càmeres de videovigilància). És habitual fer vendes de productes de divers tipus, rifes, etc., per ajudar a un grup de vigilància veïnal.

En casos d’incidències molt freqüents d’una mateixa activitat delictiva, com la que estem vivin a Sant Narcís aquests dies, es realitzen torns de vigilància amb persones i videocàmeres que cobreixen les 24 hores del dia.

Als barris on hi ha un grup de vigilància veïnal es col·loquen rètols que també actuen com a elements dissuassoris.

Arnau Perelló

Veí de Sant Narcís.

Sign 5

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s