Girona, ciutat del “botellón” ?

IMG-20181104-WA0017Recentment ha aparegut als nostres mitjans que s’ha legalitzat el consum de la marihuana al Canadà. Com sempre, aquí ens quedem amb el titular. Podrien haver explicat les regulacions que hi ha allà sobre el cultiu i la venda d’aquesta planta (els governs provincials tenen el monopoli de la venda d’alcohol i cànnabis)  i tota l’enorme polèmica que s’ha generat al país sobre la conveniència d’exposar menors al consum públic de substàncies psicotròpiques (no només la marihuana sinó també l’alcohol).

Per exemple, al parcs públics de les principals ciutats canadenques està prohibit beure begudes alcoholiques (exceptuant en recintes delimitats i amb una petició especial), amb multes de 300 dòlars. El mateix tipus de lleis municipals s’estan estudiant d’implantar pel que fa a l’us de la marihuana.

No cal ni mencionar que el consum de cànnabis a la via pública no està permés als països del nostre entorn (Anglaterra, França,…), ni (en teoria!) tampoc a Espanya.

La recent onada de vandalisme que hem viscut no només a Sant Narcís, sinó a tot Girona (més accentuada amb les fires però en creixement constant)  està clarament relacionada amb el consum de substàncies piscotròpiques a la via pública. L’ajuntament de Girona faria molt bé de revisar les ordenances municipals que afecten el consum de totes aquestes substàncies als parcs públics i dissenyar un pla d’actuació. Cal actuar a nivell municipal per solucionar aquest problema social, que no només malmet el nostre entorn, sinó el futur de tants de joves (molts d’ells nouvinguts i desamparats culturalment) a la nostra ciutat.

Arnau Perelló

Veí de Sant Narcís

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s