El carrer de la Mare de Déu del Far de Sant Narcís

Ja és hora que es faci justícia al nomenclàtor del nostre barri. Els franquistes varen utilitzar per batejar els nostres carrers totes les “Nuestras Señoras” que van voler. Fins i tot algunes de lluny de Girona. Però, per alguna misteriosa causa, varen ometre la que té el santuari més espectacularment situat i que, a més, té una vista espectacular de la ciutat des del seu observatori.

I en canvi, els mateixos feixistes, al 1951, varen voler que un dels carrers més emblemàtics del nostre barri – el carrer on posteriorment es varen filmar els “Secrets de família” de TV3 – s’anomenés “Avenida de la Hispanidad”.

Per algun motiu encara més sospitós, les diferents administracions municipals de la democràcia varen mantenir la “Hispanitat”, afegint la mofa que representa traduir-la al català.

Proposo que aquest preciós carrer del nucli històric de Sant Narcís s’anomeni “Carrer de la Mare de Déu del Far”. Una Mare de Déu que ha estat menyspreada durant tants d’anys es mereix un lloc especial al nostre barri.

Arnau Perelló

Veí de Sant Narcís

far

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s